Rețeta dr. Aleberto Villoldo pentru eliminarea candidei din organism

„Este simplu să-ți crești propria tulpină de probiotic Saccharomyces boulardii (S. Boulardii), care te poate ajuta să reduci în mod dramatic populația de Candida Albicans a intestinului. S. Boulardii sunt organisme vii și vor răspunde gândurilor și sentimentelor tale. Îmi place să spun o binecuvântare asupra lor în același mod în care spun o rugăciune pentru mâncarea mea înainte de masă”

Alberto Villoldo

Odată ce Candida Albicans și-a făcut „casă” în intestinul tău, este foarte greu să scapi de ea. Cel mai bun mod de a scăpa de Candida este prin eliminarea zahărului, care o hrănește, și consumul de S. Boulardii, o drojdie benefică care va duce la eliminarea acesteia din organism. Pentru cine nu știe S. Boulardii este o drojdie termofilă, nepatogenă, folosită că agent probiotic pentru prevenirea sau tratarea unei varietăți de disfuncții gastrointestinale umane, fiind unul dintre cele mai cercetate probiotice. Se remarcă printr-o rezistență mare la trecerea prin colon, supraviețuind la temperatura corpului, la acizii din stomac și totodată având o rezistentă mare la antibiotice,

„Majoritatea bacteriilor S. Boulardii pe care le cumpărați într-un magazin de produse naturiste a fost cultivată într-un laborator, hrănită cu zahăr alb și apoi transportată la distanțe mari în condiții de temperatură schimbătoare. Microorganismele care supraviețuiesc hibernează în interiorul unei capsule de gelatină, iar ultimul lucru din lume pe care vor să-l facă este să se trezească într-un stomac plin de acid. Acești războinici ajung în intestinul tău pe jumătate adormiți și înfometați. Nu se potrivesc cu teroriștii Candida care s-au ospătat. și au devenit puternici în interiorul tău.”

Alberto Villoldo

Dr. Alberto Villoldo autorul cărții Grow a New Body, psiholog și antropolog folosește cultura de S. Boulardii în clinicile sale. El face o cultură puternică de S. Boulardii, prin înmulțirea, în casă, a acestor bacterii benefice și în două săptămâni clienții au eliminat o mare parte din Candida și paraziții care se află în tractul gastro-intestina. Diferență intre forma de S. Boulardii „luată de pe raft” și cultura pe care o crești acasă este explicată foarte frumos de Dr. Alberto Villoldo în cartea sa „Grow a New Body”:

REȚETĂ

Ingrediente:

  • 4 căni de fructe organice, coapte, cu coajă. – fructele de pădure funcționează cel mai bine; îmi place să folosesc afine sau zmeură foarte coapte, încărcate cu zaharuri, dar și portocale, pere sau mango; totodată fructele de pădure congelate sunt și ele o alternativa foarte buna și ușor de făcut.
  • 1 cană apă de izvor sau filtrată
  • 2 capsule de S. Boulardii

Instrucțiuni

  1. Mixați fructele și apa de izvor/ filtrată într-un blender.
  2. Incălziți la foc mic piureul de fructe rezultat, până dă în clocot, apoi continuaiți fierberea încă 20 de minute.
  3. Lăsați-l să se răcească până la temperatura corpului, apoi, adăugați conținutul celor 2 capsule de gelatină de S. Boulardii.
  4. Turnați amestecul într-un castron mare, umplându-l pe jumătate – va începe procesul de fermentare rezultând creșterea amestecului.
  5. Puneți vasul într-un loc ferit, la o temperatură cât mai apropiată de temperatura corpului în următoarele două sau trei zile (poate fi pus în cuptor cu lumina aprinsă – lumina cuptorului va menține mixtura la temperatura corpului).
  6. După 2-3 zile, S. Boulardii transformă toate zaharurile din fruct, prin fermentare, într-un medicament. Se poate gusta în ziua a doua, iar când nu se mai simte deloc dulce, înseamnă că este gata. Păstrați amestecul la frigider și luați o lingură, zilnic, înainte de micul dejun timp de două până la trei săptămâni.

După ce pregățiți un lot, puteți folosi o lingură din S. Boulardii-ul făcut de dumneavoastră ca starter pentru următorul lot.

Atenție!!

  • Trebuie neapărat să renunțați la zahăr și carbohidrați înainte de a începe să luați S. Boulardii pentru a preveni crampele și gazele.
  • Nu utilizați S. Boulardii dacă sunteți imunocompromis sau aveți boala Crohn.
  • Utilizați S. Boulardii de cea mai bună calitate.
  • Folosiți apa de izvorsau filtrată pentru a preveni contaminarea drojdiei cu Clor.

Referințe:

Creditul pentru această rețetă îi revine dr. Alberto Villoldo: https://www.youtube.com/watch?v=cTKJPsDjHfI&t=3s

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868213/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17767461/

Scroll to Top